Čišćenje magacina i svih tipova skladištenog prostora

ciscenje magacina

Profesionalno čišćenje magacina je ključno za održavanje bezbednog, efikasnog i produktivnog radnog okruženja. Ova specijalizovana usluga čišćenja prevazilazi obim redovnih poslova čišćenja i rešavanja jedinstvenih potreba skladišnih prostora. Evo pregleda šta to obično uključuje i zašto je važno:

Zašto je važno profesionalno čišćenje magacina?

 • Bezbednost: Smanjuje rizik od nesreća i povreda tako što održava prolaze i radne prostore bez ostataka i prosipanja.
 • Zdravlje: Minimizira širenje prašine i alergena, poboljšava kvalitet vazduha i štiti zdravlje radnika.
 • Održavanje: Redovno čišćenje produžava vek trajanja opreme i samog skladišta uklanjanjem potencijalno štetnih materija.
 • Usklađenost: Pomaže da se obezbedi da objekat ispunjava zdravstvene, bezbednosne i regulatorne standarde specifične za industriju.
 • Produktivnost: Čist i organizovan magacin podiže moral i efikasnost radnika.

Ključne usluge uključene u profesionalno čišćenje magacina

 • Čišćenje i održavanje podova: Uključuje metenje, brisanje i profesionalno čišćenje betona, zapečaćenih podova ili tepiha industrijskog kvaliteta. Takođe može uključivati poliranje i premazivanje za dodatnu zaštitu.
 • Visoko zaprašivanje: Uklanjanje prašine i ostataka sa visokih mesta kao što su plafoni, rogovi i gornje grede, što je neophodno za održavanje dobrog kvaliteta vazduha.
 • Čišćenje opreme: Detaljno čišćenje magacinskih mašina i opreme kako bi se održale u optimalnom radnom stanju.
 • Sanitacija toaleta: Redovno i temeljno čišćenje toaleta kako bi se održala higijena i sprečilo širenje klica.
 • Čišćenje kancelarija i soba za odmor: Osigurava da su ove oblasti čiste i udobne za zaposlene, što je od vitalnog značaja za moral i zdravlje.
 • Uklanjanje smeća: Redovno odlaganje smeća i reciklaža da bi radni prostor bio čist i minimizirao štetočine.
 • Čišćenje polica i kanti: Uključuje čišćenje polica i kanti kako bi se sprečilo nakupljanje prašine i ostataka koji mogu kontaminirati uskladištene proizvode.
 • Čišćenje utovarnog pristaništa: Održava utovarne dokove čistim kako bi se osigurali sigurni i efikasni procesi utovara i istovara.

KOLIKO ČESTO SE VRŠI ČIŠĆENJE MAGACINA?

Učestalost čišćenja magacina zavisi od nekoliko faktora uključujući veličinu objekta, vrstu uskladištene robe, obim saobraćaja (i ljudi i mašina) i specifičnih industrijskih standarda ili propisa koji se mogu primeniti. Evo opšteg pregleda:

 • Svakodnevno čišćenje: Osnovni zadaci kao što su uklanjanje smeća, čišćenje mesta prosipanja i čišćenje oblasti sa velikim prometom treba da se obavljaju svakodnevno da bi se održala bezbednost i čistoća.
 • Nedeljno čišćenje: Detaljniji zadaci čišćenja, uključujući brisanje podova, čišćenje toaleta i brisanje površina, mogu se obavljati na nedeljnoj bazi kako bi se sprečilo nakupljanje prašine i prljavštine.
 • Mesečno čišćenje: Zadaci dubinskog čišćenja, uključujući čišćenje ispod regala, detaljno čišćenje opreme i veliku količinu prašine (uklanjanje prašine i ostataka sa visokih nivoa kao što su plafoni, rogovi i nadzemna svetla), mogu se zakazati mesečno.
 • Tromesečno ili dvogodišnje: Određeni zadaci kao što su pranje pod pritiskom, dubinsko čišćenje tepiha (ako postoji) i ponovno zaptivanje podova mogu se obavljati na kvartalnoj ili dvogodišnjoj osnovi u zavisnosti od habanja uočenog u objektu.

IZABERITE PROFESIONALNU USLUGU ČIŠĆENJA MAGACINA

 • Iskustvo i stručnost: Potražite kompaniju sa dokazanim iskustvom u čišćenju magacina.
 • Prilagodljive usluge: Odaberite uslugu koja može da prilagodi svoje protokole čišćenja vašim specifičnim potrebama.
 • Usklađenost i sertifikacija: Uverite se da se kompanija za čišćenje pridržava industrijskih standarda i da poseduje relevantne sertifikate.
 • Oprema i materijali: Trebalo bi da koriste kvalitetnu, odgovarajuću opremu i materijale za čišćenje za skladišta.
 • Održivost: Razmotrite kompanije koje koriste ekološki prihvatljive prakse čišćenja.
 • Osiguranje i odgovornost: Uverite se da je usluga čišćenja u potpunosti osigurana radi zaštite od potencijalne štete ili nezgoda.

Sprovođenje strateškog plana čišćenja magacina uz profesionalnu uslugu pomaže u održavanju operativne efikasnosti, osigurava usklađenost sa standardima bezbednosti i obezbeđuje zdravo okruženje za zaposlene.

Očistite vaš magacin do perfekcije!

Ukoliko želite da vaš magacin bude čist, siguran i optimizovan za skladištenje i rad, pravo je vreme da kontaktirate naš stručni tim! Naše usluge čišćenja magacina su prilagođene vašim specifičnim potrebama kako bismo osigurali optimalan radni prostor za vas i vaše zaposlene.

Zašto izabrati nas?

Prilagođeni planovi čišćenja: Razumemo da svaki magacin ima svoje jedinstvene zahteve. Naš pristup je prilagođen kako bismo zadovoljili vaše specifične potrebe.

Iskusni i obučeni profesionalci: Naš tim sastoji se od stručnjaka koji koriste najnovije tehnike i opremu za čišćenje, osiguravajući tako visok standard čistoće.

Sigurnost na prvom mestu: Zdravlje i sigurnost vaših zaposlenih su naš prioritet. Koristimo bezbedne, a efikasne metode i proizvode za čišćenje.

Fleksibilnost zakazivanja: Shvatamo da vaša poslovna dinamika zahteva fleksibilnost. Nudimo fleksibilno zakazivanje usluga čišćenja kako bismo minimizirali ometanje vaših svakodnevnih operacija.

Bilo da se radi o redovnom održavanju čistoće ili dubinskom čišćenju, naš tim je spreman da pomogne. Kontaktirajte nas danas kako bismo vam pružili više informacija o našim uslugima i kako bismo se dogovorili prema vašim specifičnim zahtevima.

Zajedno možemo očuvati vaš prostor čistim, sigurnim i spremnim za efikasno skladištenje. Ne dozvolite da nered uzme maha – udružimo snage već danas!

Za više informacija i zakazivanje, molimo vas da nas kontaktirate. Veselimo se što ćemo vam pomoći da maksimalno iskoristite vaš prostor!