masinsko-pranje-podova-baner

Mašinsko pranje podova: usluge profesionalnog čišćenja podova poslovnog i stambenog prostora

Mašinsko pranje podova je profesionalna usluga čišćenja koja koristi specijalizovanu opremu za temeljno čišćenje različitih vrsta podnih površina.

Ove usluge se obično koriste u komercijalnim i stambenim prostorijama za održavanje čistoće, higijene i samog izgleda.

Proces uključuje upotrebu čistača ili pufera za uklanjanje ostataka, nakon čega sledi nanošenje deterdženta i vode da bi se razgradila prljavština u porama vašeg poda.

Ovaj način čišćenja omogućava da se nešistoće mogu isprati mlazom vode pod visokim pritiskom, ostavljajući podove čistim i sjajnim.

Mašinsko pranje može poboljšati izgled i izdržljivost mnogih vrsta komercijalnih podnih materijala uključujući: tvrdo drvo, laminat ili vinil pločice, tepih, kamen (mermer/granit); keramičke pločice, porcelan itd…

Mašine za mašinsko pranje podova dostupne su u različitim veličinama, od malih modela sa pokretnim četkama do velikih mašina na koje mogu da očiste i više hiljada kvadratnih metara na sat.

Prednosti mašinskog pranja podova

Postoji nekoliko prednosti korišćenja usluga mašinskog pranja podova i one uključujuju:

  • Vraćanje podova u prvobitni izgled

Mašinsko pranje može vratiti prvobitni izgled podova, ako se redovno čiste i dobro održavaju. Ovo je posebno važno u komercijalnim okruženjima, gde je čist i profesionalan izgled od suštinskog značaja za utisak dobrog poslovanja kompanije.

  • Produžen vek trajanja podova

Redovno mašinsko pranje podova može pomoći da se produži životni vek materijala za podove uklanjanjem prljavštine i ostataka koji mogu izazvati habanje i prevremenu zamenu.

  • Povećana bezbednost

Čisti i dobro održavani podovi imaju manje šanse da izazovu nesreću uzrokovanu klizanjem i padom, čime se obezbeđuje bezbednije okruženje za stanare i posetioce.

  • Ušteda vremena

Mašinsko pranje podova je mnogo brži proces od tradicionalnih metoda čišćenja. Umesto da ručno čistite svaki deo poda, iskoristite mašinsko pranje koje može da očisti veliku površinu za kratko vreme.

  • Bolja čistoća podova

Za mašinsko pranje podova koriste se vodene mlaznice pod visokim pritiskom za uklanjanje prljavštine i zakorelih nečistoća sa podova. Mašine koje se koriste za pranje podova su dizajnirane da uklone prljavštinu, nečistoću i mrlje efikasnije od ručnih metoda čišćenja. Ovo obezbeđuje mnogo temeljnije čišćenje podnih površina.

  • Smanjena potrošnja vode

Za mašinsko pranje podova koristi se manje vode od tradicionalnih metoda čišćenja, što vam može pomoći da uštedite na računima za vodu.

Sve u svemu, mašinsko pranje podova je isplativ i efikasan način da vaši podovi budu čisti i da izgledaju dobro i negovano.

Vrste podova pogodnih za mašinsko pranje

Usluge mašinskog pranja podova mogu se koristiti za različite vrste podnih materijala, uključujući:

1. Mašinsko pranje tvrdih podova

Mašinsko pranje je pogodno za čišćenje tvrdih podova od materijala kao što su beton, teraco, mermer, granit i prirodni kamen.

2. Mašinsko pranje vodootpornih podova

Vodootporni podni materijali, kao što su vinil, linoleum i guma, takođe se mogu čistiti tehnikama mašinskog pranja.

3. Mašinsko pranje drvenih podova

Mašinsko pranje se može koristiti za čišćenje drvenih podova, ali je neophodno koristiti odgovarajuću opremu i sredstva za čišćenje kako bi se izbeglo oštećenje drveta.

4. Mašinsko pranje pločica i fuga

Mašinsko pranje može efikasno očistiti pločice i fugovane površine, uklanjajući prljavštinu i mrlje koje može biti izazovno ukloniti korišćenjem ručnih metoda čišćenja.

Vrsta opreme koja se koristi za mašinsko pranje podova

Postoje različite vrste opreme koje se koriste za mašinsko pranje podova i one uključuju:

1. Mašine za pranje podova

Perači za podove su mašine dizajnirane za čišćenje tvrdih površina nanošenjem rastvora za čišćenje i upotrebom rotirajućih četki za ribanje poda. U zavisnosti od veličine površine koja se čisti postoje različiti tipovi mašina.

2. Parni čistači

Parni čistači koriste toplu vodu i paru za čišćenje i dezinfekciju podnih površina. Posebno su efikasni za čišćenje pločica i fuga, jer para može prodreti duboko u pore materijala kako bi uklonila prljavštinu i tvrdokorne mrlje.

3. Usisivači za tepihe

Usisivači za tepihe su specijalizovane mašine dizajnirane za čišćenje tepiha i drugih mekih podnih materijala. Oni koriste kombinaciju vode, rastvora za čišćenje i snažnog usisavanja za uklanjanje prljavštine i mrlja sa vlakana tepiha.

Proces mašinskog pranja podova

Pre nego što se počne sa pranjem, treba da se ispita sva oprema da li je u ispravnom stanju i da li su preduzete sve mere predostrožnosti, kako bi se posao izvršio kako treba. Kada se završi sa pripremama, vreme je da se pređe na posao.

Mašina za pranje podova prelazi preko cele površine vašeg prostora i tako uklanja svu prljavštinu ili ostatke zakorelosti. Zatim se vraća preko svih područja na kojima ostaju tvrodkorne mrlje ili postoje mesta gde se nakupila druga vrste prljavštine, koje se čiste pomoću četke za ribanje pričvršćene na kraju mašine.

Izbor pravog rastvora za čišćenje

Pravi izbor proizvoda za čišćenje može napraviti razliku u izgledu, izdržljivosti i dugovečnosti podova.

Danas postoji mnogo različitih vrsta materijala za podove, od kojih svaki zahteva različitu vrstu rastvora za čišćenje kako bi se postigli optimalni rezultati.

Na primer, ako imate podove od pločica koji su jako zaprljani masnim ili mrljama od ulja, preporučuje se korišćenje jakog alkalnog deterdženta kao što je sredstvo za čišćenje pločica i maltera.

Međutim, ako imate podove prekrivene tepihom kojima je potrebna dodatna pažnja tokom redovnog čišćenja, kao što su oni koji se nalaze u oblastima sa velikim prometom ili blizu ulaza/izlaza, treba koristiti specijalno formulisana sredstva za ove podove.

Bezbednost prilikom mašinskog pranja podova?

Bezbednost je glavni prioritet prilikom mašinskog pranja podova. Uvek treba nositi zaštitnu opremu, kao što su rukavice i zaštitne naočare, dok radite sa mašinom za pranje.

Pored ovih bezbednosnih mera, važno je da koristite odgovarajuću signalizaciju u objektu kako bi zaposleni znali koje oblasti su zabranjene za korišćenje tokom procesa čišćenja. Konačno, treba se uveriti da svi poštuju sva bezbednosna uputstva pre ulaska ili rada u bilo kojoj oblasti u kojoj se peru podovi!

Zaključak

Mašinsko pranje podova je odličan način da održite svoje poslovanje čistim i bezbednim.

Ako ste zainteresovani za pranje podova u kompaniji ili vašem domu, kontaktirajte Clean TiN – profesionalnu agenciju za čišćenje koja je specijalizovana za mašinsko pranje podova.

Kontaktirajte nas već danas, tu smo za Vas!